Article de la revista Exit Vallès, del Desembre de 2017. Escrit per P.P

La tradició moderna de les tapes

El Jordi, la segona generació de la família Roca que dirigeix l’emblemàtic restaurant de tapes a Sabadell, continua apostant per fer de les tapes més emblemàtiques, una aposta per la modernitat. Durant més de 50 anys l’Avinguda Barberà de la nostra ciutat gaudeix d’un dels establiments més reconeguts en la seva especialitat. La filosofia que ha acompanyat a la família Roca i que ha mantingut el Jordi en els més de 25 anys al capdavant de Els Tranquils és, precisament, aprendre dels clients mentre gaudeixen de grans moments.

Els millors plaers en plats petits

Tots nosaltres som amants de la cuina tradicional: la que les nostres àvies i mares ens han posat a taula durant la nostra infantesa i que, avui dia, recordem amb tanta nostàlgia. El Jordi sap que les receptes del 1964 i l’origen dels productes són fonamentals i, per això, una estona a Els Tranquils esdevé un viatge en el temps.

Fa 50 anys que els calamars a la romana, la tonyina escabetxada al vinagre de Mòdena amb melmelada de tomàquet, els bunyols i les croquetes de marisc, entre d’altres, són les estrelles de la carta. És impossible triar-ne només un!

Tot i que el Jordi s’ha format en restauració juntament amb la seva família, el seu caràcter innovador l’han portat a preparar novetats que s’han convertit, també, en propostes ineludibles. La combinació moderna de les tapes tradicionals ha donat lloc a les seves exquisides carxofes farcides de verdures, xampinyons i foie o els calamars farcits de mar i muntanya. I pels amants de la carn, la botifarra negra o el timbal de l’Empordà.Tradició de confiança

El Jordi afirma que: “és fonamental treballar amb productes de màxima qualitat per oferir tapes incomparables”. El principal valor afegit i l’ingredient de Els Tranquils ha estat mantenir-se fidel als orígens. Tant és així que avui dia continua comprant els productes al seu poble nadiu, Santa Maria de Palautordera, per la qualitat que els ofereix i la relació de confiança que els uneix.

Però la confiança, com diu el Jordi, es guanya mostrant-se sempre “honest, transparent i humil”. I pels professionals de Els Tranquils no és menys important “la constància, ser autèntic i mantenir-se propers als clients”. I això no depèn en exclusiva de la matèria primera: és també quelcom que s’ha de transmetre al servei i a les noves propostes de la carta. 

Moments a mida

El Jordi ens convida a tastar els seus menús per a grups fets a mida de tots. El valor del temps que compartim amb els nostres companys, amics i familiars és incalculable. Moltes vegades, a més, volem tenir una proposta a la taula a la mida de les nostres butxaques i que s’adapti als gustos de tots. I, així, amb la millor companyia, garantim un record amb molt de caliu del moment que ens retroba!